09 Oct, 2019
Reageer

1. 2019-10/ramon-oranje-staand - 2. 2019-10/ramon-portret - 3. 2019-10/ramon-oranje-midden

X

Wing Life - Ramon

>>>

Het Engelse 'wing it' betekent improviseren, iets doen zonder gedegen voorbereiding of oefentijd. Het leven is bij uitstek een gelegenheid om dit toe te passen; daar komen de mooiste levenslopen uit voort. De sprong wagen, iets spannends doen zonder de uitkomst te weten: wij houden van eigengereide vrijbuiters die het leven leven op een manier doe bij hen past. Voor deze serie portretteer ik mensen die het net anders doen, deze keer liep ik mee met Ramon Kruik. Lees hier zijn verhaal:

Wanneer je als elektricien uiteindelijk als werkleider op een zorgboerderij aan de slag bent, dan weet je dat je geen geijkt pad hebt gelopen. Nu ligt dat ook helemaal niet in Ramon's aard: als kind koos hij al regelmatig een andere route naar school en vroeg hij zich af waarom men de dingen aanpakt, zoals ze dat doen.
Als beelddenker lopen de paadjes in zijn brein net anders en zorgt zijn intuïtie voor een groot oplossend vermogen en vormt dit tegelijkertijd een uitdaging op het gebied van planning en organisatie. Zijn snelle denkmechanisme maakt dat hij op vele gebieden ingezet kan worden, maar vereist een zelfbewustzijn om zijn grenzen in de gaten te houden. Een mooi voorbeeld van het adagium: je grootste talent is vaak ook je grootste valkuil.
Behalve veel werken aan persoonlijk leiderschap en uitvogelen waarom zijn raderen werken zoals ze doen, wil hij ook graag een bijdrage leveren aan het grotere geheel. Handig als hij is, heeft hij zijn huis energieneutraal gemaakt.
Voor Ramon zal het altijd vanzelfsprekend zijn kritische vragen te stellen en nieuwe ideeën te opperen en daar vindt hij op Novalishoeve gelukkig een rijke voedingsbodem voor.

Reactie(s) op:

Wing Life - Ramon

X