06 Jul, 2020
Reageer

- 2. 2020-07/lotte-2 - 3. 2020-07/lotte-3 - 4. 2020-07/lotte-4

X

Wing Life - Lotte

>>>

WING LIFE

Het Engelse 'wing it' betekent improviseren, iets doen zonder gedegen voorbereiding of oefentijd. Het leven is bij uitstek een gelegenheid om dit toe te passen; daar komen de mooiste levenslopen uit voort. De sprong wagen, iets spannends doen zonder de uitkomst te weten: wij houden van eigengereide vrijbuiters die het leven leven op een manier die bij hen past. Voor deze Wing Life serie portretteer ik mensen die het net anders doen, deze keer wandelde ik met Lotte Keijzer door de prachtige, bloeiende Texelse natuur. Lees hier haar verhaal:

Lotte is zo iemand die al haar hele leven zichzelf is en die het ook nog gelukt is om de wereld om zich heen zo vorm te geven, dat ze er in kan bloeien. Ze groeide op bij ouders die het belangrijk vonden dat ze deed waar ze zich goed bij voelde en waar niet alleen het hoofd, maar ook het hart en de handen aandacht kregen.

Als kind op school tekende en schilderde zij al veel en was het lastiger de aandacht bij de meer exacte vakken te houden: een dromertje. Gedurende haar adolescentie bleef haar creatieve kant dominant, maar deze hinderde niet de benodigde nuchterheid en doelmatigheid bij bijvoorbeeld haar studiekeuzes aan het Grafisch Lyceum en de Film en Televisie Academie. Als zij zichzelf betrapte op onbewuste motieven om in een bepaalde branche succes na te jagen, zette zij zichzelf op een ander pad, eentje die meer in overeenstemming was met haar eigen wensen.

Als kunstenares heeft zij haar stijl gekozen en is zij zich bewust van het belang zichzelf uit te blijven dagen en zo in beweging te blijven, net als het leven zelf.

Door een zwaar onderwerp bont te verbeelden, gaat zij de realiteit wel aan, maar op haar eigen, zachte manier. Een kleurrijke saus met een knipoog maakt het reflecteren draaglijker. Het weghalen van diepte in haar schilderijen lijkt zij te gebruiken om juist de aandacht naar de diepgang van het onderwerp te brengen.

Schilderen is eigenlijk één grote therapiesessie en bevestigt dat een mens uit meerdere facetten bestaat en dat die veelzijdige schakeringen allemaal aan de beurt mogen komen.

Haar geliefde, die tentoonstellingen samenstelt, en Lotte versterken bepaalde kanten in elkaar: zelfstandigheid, creativiteit, vrijheid. Ook hun zoon kan zich al fijn verliezen in het tekenen, alleen of met vriendjes.

Lotte weet op een natuurlijke manier hokjes te vermijden: denker én dromer, strakke lijnen én zachtheid, serieus én luchtig, magisch én realistisch.

Reactie(s) op:

Wing Life - Lotte

X