09 Oct, 2019
Reageer

1. 2019-10/ina-portret-1-def - 2. 2019-10/ina-bij-bomen - 3. 2019-10/ina-veraf

X

Wing Life - Ina

>>>

Het Engelse 'wing it' betekent improviseren, iets doen zonder gedegen voorbereiding of oefentijd. Het leven is bij uitstek een gelegenheid om dit toe te passen; daar komen de mooiste levenslopen uit voort. De sprong wagen, iets spannends doen zonder de uitkomst te weten: wij houden van eigengereide vrijbuiters die het leven leven op een manier doe bij hen past.
Voor deze serie portretteer ik mensen die het net anders doen, dit keer was ik bij Ina Laan. Lees hier haar verhaal:

Twaalf jaar geleden sprongen Ina en haar man Piet op een trein zonder noodrem, die hen langs griezelige ravijnen liet daveren, maar vanwaar ze ook uitzicht hadden op schitterende vergezichten. Wat begon met een enorme yurt, getimmerd door Piet in hun schuur, leidde tot een prachtige, kleinschalige camping. Niet van de ene op de andere dag, dit soort processen nemen tijd: bedenken welke omgeving passend is, zoeken naar de juiste vorm, zorgen dat het geheel kloppend is; net als de buitenkant en het interieur van de yurts, waar alles een betekenis heeft.
Zij gunnen hun gasten de voldoening van eenvoudige ervaringen, zinnige handelingen en het samen vertoeven. Ze zijn als een opa en oma voor de kinderen van de vele terugkerende kampeerders. De volheid van het leven is goed te voelen in de knusse, ronde tenten.
Soms willen zij wel een andere koers gaan varen, maar de omstandigheden werken niet altijd mee. Dan is het de kunst om de blik weer vooruit te richten en hun paradijselijke plek met niet aflatend enthousiasme te delen met alle vakantievierders. Hun dromen voor de toekomst? Rust en reizen.
Eigenlijk is Ina net zo stevig als een yurt: deze zit niet vast met haringen, maar houdt zichzelf overeind - bij storm buigt hij wel door, maar hij wordt niet omver geblazen.

Reactie(s) op:

Wing Life - Ina

X