09 Oct, 2019
Reageer

1. 2019-10/anna-portret - 2. 2019-10/anna-veraf2 - 3. 2019-10/anna-midden-plt

X

Wing Life - Anna

>>>

Het Engelse 'wing it' betekent improviseren, iets doen zonder gedegen voorbereiding of oefentijd. Het leven is bij uitstek een gelegenheid om dit toe te passen; daar komen de mooiste levenslopen uit voort. De sprong wagen, iets spannends doen zonder de uitkomst te weten: wij houden van eigengereide vrijbuiters die het leven leven op een manier doe bij hen past. Voor deze serie portretteer ik mensen die het net anders doen, deze keer wandelde ik een eind met Anna Sprenkeling. Lees hier haar verhaal:

Geboren in Alkmaar, kindertijd doorgebracht op Texel, tienerjaren in Nieuw Zeeland. Haar Boliviaanse vriend in Zweden leren kennen, samen naar Nieuw Zeeland en Bolivia om daarna te studeren in Belgiƫ. Van daaruit naar Amsterdam en dan toch weer landen op Texel. Het leven van Anna leest als een wervelwind aan plekken, avonturen en richtingen. Deels zo op haar pad gekomen, maar zeker ook ontstaan vanwege haar eigen, soms impulsieve handelen.

Toch is Anna nu behoorlijk aan het aarden hier op het eiland. Aan het wortelen en op zoek naar alle mogelijke verbindingen. Door zo de breedte in te gaan, geeft ze diepgang aan haar werk als boswachter publiek. Ze gaat gemakkelijk contacten aan en ziet mogelijkheden in samenwerken, elkaar versterken. Via haar grote glimlach en heldere ogen brengt ze haar enthousiasme voor de geschiedenis van de natuurgebieden gemakkelijk over. Met humor laat ze een frisse wind waaien door een dicht bos. Waardoor buitengewone belevenissen in de buitenlucht toegankelijk worden voor zoveel mogelijk mensen.

Ja, laat Anna maar schuiven, op dit kleine stukje aarde. Als een fladderend boomblauwtje in de zomerheide, die iedereen graag wil laten weten hoe mooi en belangrijk stilstaan bij de natuur is.

Reactie(s) op:

Wing Life - Anna

X