16 Apr, 2019
1 Reactie(s)

X

Tijdloos

>>>

Op de brommer, met voor me m'n middelste, die aan de gashendel draait en deze ervaring waarschijnlijk opslaat in zijn mooie-jeugdherinneringen-laatje. Naar De Hors, waar we afdalen naar een geheim plekje en dan een nog verstopter stekkie vinden. 

De voorjaarszon warmt goed op en ik lig op het riet aan het meertje en wacht tot de tijdloosheid me opslokt. De ganzen maken golfjes, een torretje wandelt parmantig over mijn boek, de lucht zoemt zwanger van het pas ontwaakte leven; alles werkt samen en omhult me in oneindige ruimte, zonder haast, puur ondergedompeld in het moment.

M'n kind verheugt zich over alle lianen die hij ontdekt, we mijmeren over de gelegenheid die geleid heeft tot het tafereel waar we op stuitten; zorgvuldig neergelegde gladde stenen met daarop felle bloemen, die mooi afsteken tegen al het bruin. Mijn lievelingspanty kwam niet zonder kleerscheuren door de klauteringen en ik voel me volmaakt, volmaakt.

Rustend, gloeiend als een broodje in de oven, sluit ik mijn ogen en voel ik mijn zoon zich op me vlijen, ik voel zijn hart hard tegen mijn onderrug en ik weet: dit is alles, niets ontbreekt, als het hart van mijn kind maar bonkt.

Reactie(s) op:

Tijdloos

X