25 May, 2022
Reageer

1. 2022-05/2e6ce8bf-9520-4ffc-849a-990372bfe6b1

X

Liefde

Al 26 jaren samen met deze. Dat zijn al ruim 9400 ochtenden waarop ik de vraag of ik vandaag voor hem kies, volmondig met JA beantwoord. 

Als individuen hebben we heel wat uit te zoeken in dit leven, maar dat heeft nooit een negatieve weerslag op onze relatie. Je staat naast elkaar, ziet elkaar klooien, moedigt elkaar wat aan en vertrouwt erop dat het goedkomt en dat je anders in elk geval altijd elkaar nog hebt.

We laten elkaar, maar we laten elkaar nooit los.

Het helpt als je dezelfde idealen en dromen hebt, het is handig om je bij dezelfde dingen prettig te voelen, overeenkomsten in visie op opvoeding te hebben, eerlijkheid rondom wat bij jou hoort en wat bij hem te betrachten. Maar dat maakt de cirkel niet rond. Als ik bij hem ben, klopt alles, als een rustig hart in een tevreden borst.

Men zegt dat een goede relatie hard werken betekent. Dat is voor ons totaal niet het geval; als we bij elkaar zijn, voelt dat als vrij, als vakantie. Het leven is al ingewikkeld genoeg, ik moet er niet aan denken dat ik ook nog m’n best op mijn relatie moet doen.

Het schijnt dat dit onmogelijk of onuitstaanbaar klinkt, maar ik kan het niet lelijker maken dan het is.

Natuurlijk ben ik een vurig typje en knettert het dus soms, maar altijd precies als een voetzoeker: reinigende vonken schieten kortstondig in het rond en dan is het alweer voorbij.

Verder is bij elkaar zijn het allermakkelijkste op de wereld, zonder gezapig achterover te willen leunen, omdat we allebei verder willen groeien.

Wat een geluk.

Reactie(s) op:

Liefde

X