09 Mar, 2019
1 Reactie(s)

1. 2019-03/image

X

De beste bijwerkingen van een jaar lang reizen

Mijn eerste lijst ooit, maar soms laat een samenvatting je in een oogopslag zien waarvoor je dankbaar moet zijn.

Favorieten van dit geweldige jaar met mijn mannen:

* Onze jongens 90% van de tijd in hun ondergoed zien rondlopen - het is moeilijk om te beschrijven hoe graag ik kijk naar de bloeiende, sterke vaartuigen van de geesten van mijn kinderen.

* Moeiteloos een actieve en gezonde levensstijl handhaven - voetballen op het strand, wandelen door de jungle en de mooie plekjes bij watervallen vind je altijd hoog, hoger, hoogst. En je kunt gewoon niet iets te eten vinden dat niet vers, onbespoten en gezond is.

* Een waanzinnige hoeveelheid tijd besteden aan wakker worden, dutten, sluimeren, dommelen, nog wat kroelen - behalve op de reisdagen, was er nooit haast. 's Morgens was mijn bed altijd een grote kluwe lichamen. Dus nog een knuffel (maal vier) en dan laaaaangzaam opstaan.

* Zoveel tijd besteden in de natuur - zeeën, rotsen, bergen, meren, oerwouden, lagunes, nationale parken, watervallen, rijstvelden, vulkanen, rivieren, struiken, baaien, landelijke gebieden, stranden, bossen, oceanen, heuvels, backwaters, grotten...Hier wil je zijn en het is heel gezond om het grootste deel van je tijd erin te doorbrengen. Het biedt zoveel ruimte, van binnen en van buiten, zodat zaken naar je toe kunnen komen en in je kunnen landen.

* Samen moedig zijn, elkaar aanmoedigen, elkaar versterken en gewoon totaal ondefinieerbare streetfood proberen, klimmen door de jungle waar al dan niet een tijger / panter / agressieve orang-oetan om de hoek loopt, in die kabelbaan stappen, ademen door een snorkel voor de allereerste keer, stevig doorlopen wanneer de tuktuk-chauffeur geen normale prijs wil accepteren, een veel te steile berg met een motorfiets oprijden, geduldig zijn als je erachter komt dat je een trein in bent gedirigeerd die nu in tegengestelde richting rijdt, het uithouden met elkaar wanneer je eindeloos op een station moet wachten, of wanneer er helemaal geen bus in de juiste richting rijdt, of wanneer een busje er tien uur over doet in plaats van zes, een ander steunen wanneer die ziek is, dealen met de zintuiglijke overprikkeling, gewoon elkaar helpen met het bevechten van hun eigen 'draken'.

* De jongens alles als sponzen in zich zien opnemen - talen, eten, de subtiele verschillen tussen elk Aziatisch land dat we bezochten en daarna de overgang naar Europa. Nieuwe ideeën van wat gemiddeld is voor de mensen die hier wonen, welke gewoontes je graag mee naar huis neemt en welke je graag hier wilt achterlaten.

* Voldoende ruimte krijgen om te ademen en je ziel te reinigen - de reis naar binnen bestrijkt evenveel kilometers als de reis over land. De mores van de samenleving vervalt, dus je kunt jezelf op een leeg doek schilderen. Er is nog niets ingevuld, er zijn nog geen lijnen vastgelegd, dus nadat je afkick verschijnselen eindelijk zijn weggezakt, kun je het penseel oppakken en de lijnen trekken vanuit een helder zicht, de kleuren rangschikken vanuit een onbewolkt perspectief.

Het meest voor de hand liggende dat deze reis ons heeft gebracht, is het zoveel tijd samen doorbrengen. Ik ben me zo bewust van het unieke hiervan. Normaal gesproken leid je allemaal je eigen leven, zeker wanneer je kind vier jaar oud wordt: je werkt, ze gaan naar school. Nu hebben we al die extra tijd met elkaar, delen we overweldigende ervaringen, maar ook veel rusttijd, als we allemaal gewoon in de buurt van elkaar wat rommelen. Natuurlijk was dit soms ook een uitdaging, wanneer er te lange tijd te weinig ruimte was, omdat kinderen en volwassenen de neiging hebben om op heel verschillende manieren te ontspannen. Maar vooral zal dit gevoel van solidariteit en saamhorigheid voor altijd in mijn hart genesteld blijven. 

We hebben onze jongens volledig ontworteld en het bleek dat we hun bodem, zon en regen konden zijn. Hoewel dit niet altijd gemakkelijk was, zijn we erin geslaagd om ze zich veilig te laten voelen en daar ben ik trots op. We kunnen ons aanpassen, maar sommige rituelen zijn heilige pilaren voor onze familie, bijvoorbeeld het lezen van verhaaltjes voor het slapengaan en het zingen van slaapliedjes. Wat nog belangrijker is, de jongens hebben laten zien dat ze zichzelf drijvend kunnen houden, dat ze op zichzelf kunnen vertrouwen en dat ze in zichzelf kunnen terugkeren.

De volwassenen kwamen lichter terug, hebben illusies, obstakels en kilo's verloren. De kinderen komen voller terug, met ervaringen en spieren.

We gingen gewoon. Transformeerden onze droom in werkelijkheid. Vanaf het moment dat we de beslissing namen tot het aan boord gaan van de vlucht naar Sri Lanka zaten drie maanden: praktische dingen nemen niet veel tijd in beslag, als je de lijst ijverig afwerkt. We hadden wat geld, maar een week na de start van onze reis wisten we dat we ons niet aan het budget konden houden. Ondanks het omkeren van elke roepie, baht, dong, ringgit en rupiah. Vertrouwen hebben en een vangnet, zorgden dat we doorgingen en platzak zijn bij terugkomst was het zó waard.

Op weg gaan is het moeilijkste deel, daarna doe je het gewoon. Dan is dit jouw leven en is het het nieuwe normaal geworden. Hoewel je je wel vaak realiseert, vaker dan in 'het gewone leven', dat het heel speciaal is.

Ik voel me VRIJ: vrij om te proberen, vrij om te vallen, vrij om te twijfelen, vrij om te ervaren, vrij om te bewegen hoe ik wil. Vrij van dat alles niet resoneert met mijn ziel. Deze plek diep in mij heeft zich ontdaan van alle b*||sh!t en ik wil het goed doorvoed en gehydrateerd laten blijven en het voldoende zuurstof geven, zodat ik er altijd naar terug kan keren, wanneer 'het echte leven' probeert me weer op te zuigen.

Elk einde is een nieuw begin, het zal des te meer een uitdaging zijn om deze open vibe thuis aan te houden, maar we plannen allerlei geweldige en leuke projecten om onze creatieve beker gevuld te houden en op een manier die bij ons past bij te dragen aan deze prachtige wereld. Blijf ons volgen voor onze volgende avonturen, kijk waar onze jetpacks ons naartoe brengen!

Reactie(s) op:

De beste bijwerkingen van een jaar lang reizen

X