18 Nov, 2018
Reageer

X

Chefchaouen

>>>

Precies een jaar geleden vloog ik met m'n moeder en broertje naar Marokko. Nadat we Casablanca hadden verkend, namen we de bus naar een stadje in het Rif gebergte ~ bijnaam: De Blauwe Parel.

We overnachten in een riad, een traditioneel Marokkaans huis met binnentuin en krijgen het ontbijt geserveerd op het dakterras. Dan dompelen we ons onder in de blauwe zee die de medina van Chefchaouen is.

We doorkruisen dit oude centrum, om uit te komen bij het centrale pleintje. Wat is het hier mooi! En relaxed, we worden nergens aan geklampt. We zitten een poosje in het midden en gaan dan voor 10 dirham p.p. (ongeveer 1 euro) de kasbah in. Daar is het zo mogelijk nog rustiger, je hoort de vogels fluiten, er staan bloeiende sinaasappelbomen. We klimmen de verdedigingstoren op en genieten van het uitzicht rondom, op het dorp en de bergen.

Voor we de volgende ochtend weer vertrekken, wandelen we naar het stroompje bij de stadspoort waar de vrouwen grote kleden en tapijten wassen. We zuigen nog even alle taferelen in ons op: elke kleur blauw die je je maar voor kunt stellen, de regenboog van babouches (leren schoentjes), berber vrouwen die traditionele, kleurrijke dommes (hoeden) dragen, zittend op krukjes, waar ze felgekleurde groene bonen verkopen in veelkleurige kleine emmertjes.

Meknes, Fez, Marrakech & Essaouira waren ook prachtig, maar Chefchaouen was m'n favoriet!

Reactie(s) op:

Chefchaouen

X