09 Oct, 2019
Reageer

1. 2019-10/zoute-wimpers

X

Blauw

Wandelend door bedwelmende spargeuren, dan de zomerheide en opgedroogde konijnenkeutels opsnuiven om vervolgens de zilte lucht al te bespeuren; aankomen op ons favoriete tussenstrand.
In en uit de zee, eb en vloed, opwarmen en afkoelen, adem in, adem uit.
Zout plakt aan onze wimpers en zorgt ervoor dat alles met regenboogstippeltjes omrand oogt, als een Snapchat filter. Loom komen de glinsters van zee en druppels op verkleurde lichamen binnen.
Zoveel blauw, van lucht en zee, werkt zo bevrijdend; ik denk dat ik wel weet hoe dat komt. Iemand met blauwe ogen heeft zo weinig pigment, dat de irissen eigenlijk doorzichtig zijn. Zo is het natuurlijk ook met de hemel en de oceaan. Ons brein vindt het aan de ene kant heel prettig om een kleur te zien, zodat we ons omhuld weten, maar onbewust weten we vast dat we eigenlijk in het grote niets staren en dat geeft een ongelooflijk groots gevoel van ruimte en vrijheid.
Diepere, vollere golven en kust stroompjes worden bedwongen en bespeeld. Schelpenbanken als gekromde grindpaadjes, leiden naar een uitstulping van zand waar alle meeuwen zich verzamelen. Het is zelfs voor hen te warm om op te vliegen, hoe dichtbij we ook zijn. Of waarschijnlijker heeft een kotter het kleine spul terug de zee in gegooid en hun fascinatie voor een drijvend buffet is sterker dan hun schuwheid. Ja, dat zal het zijn, het maakt dat ze over onze natte hoofden scheren en zich zelfs niet laten afschrikken door een skimboard.
Weldadige verstrooiing, van licht en tijd.

Reactie(s) op:

Blauw

X